www.Dalafisk.se till mer än 80 % av Sveriges befolkning.
Från Umeå i norr till Ystad i söder.
Finns inte ert post nr med? Kontaka oss så försöker vi lösa det.
Pulpo som är det spanska ordet för 8-armad bläckfisk, är en tacksam råvara att lägga på grillen.
Pulpoköttet kan vara kraftigt men otroligt gott. Till skillnad från andra havsarter så är pulpoarmarna kraftigare och har ett unikt tuggmotstånd. Köttets konsistens beror på att djuret helt saknar skelett och har istället bindväv i all sin muskulatur.
För att få den perfekta konsistensen bör de förkokta pulpoarmarna grillas hett och hastigt. Värmen ska vara hög så att den får en hårt grillad yttre yta utan att torka ut armarnas inre.
Pulpo passar både med mycket krydda men också med ennklare och renare smaker i form av olivolja, citron och salt.
Energi 326kJ/77kcal Fett 1,5g Varav mätat fett 0,5g Kolhydrat 1g Varav sockerarter 0g Protein 14,9g Salt 0,46g